Kapat
Türkiye'nin En büyük Eğitim Platformu,Veli bilgilendirme sistemi
Kayıt Ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Tüm Konuları Okundu İşaretle
e-Okul.Biz | Veli Bilgilendirme Sistemi - Eğitim , Öğretmen , Ödev, Ders. Okul

Güncel Eğitim Haberleri Eğitimle ilgili tüm haberler ve gelişmeler hakkındaki bilgiler.
Geri git   e-Okul.Biz | Veli Bilgilendirme Sistemi - Eğitim , Öğretmen , Ödev, Ders. Okul > GENEL KONUŞALIM > Haberler > Güncel Eğitim Haberleri
Alt 24.03.08, 20:41   #1
e_okul
Site Yöneticisi

e_okul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular : 4115
İtibar
Tecrübe Puanı : 18
Rep Puanı : 1104
Rep Derecesi
e_okul has much to be proud ofe_okul has much to be proud ofe_okul has much to be proud ofe_okul has much to be proud ofe_okul has much to be proud ofe_okul has much to be proud ofe_okul has much to be proud ofe_okul has much to be proud ofe_okul has much to be proud of
Thumbs up ALES'e başvurular başladı

2008 Bahar Dönemi ALES Başvuru İşleminde Adayların İzleyeceği Yol
Adaylar, üniversite rektörlüklerindeki başvuru merkezlerinden 2 YTL karşılığında başvuru evrakı alabilecek. Adaylar, ayrıca 40 YTL sınav ücreti yatıracak.
Sınava ilk kez girecek adaylar, başvurularını, başvuru merkezlerinden elektronik ortamda yapacak. 2007-ALES'e başvurmuş adaylar ise internet aracılığıyla başvuru yapabilecekler. Adaylar, başvuru sırasında 3YTL "Başvuru Hizmeti Ücreti" ödeyecekler.
Yüksek öğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için ALES'e girmek gerekiyor. Sınavda 100 üzerinden 70 puan alan adaylar başarılı sayılacaklar. Başarılı adaylar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesindeki şartları taşımaları, yüksek öğretim mevzuatı ve YÖK kararları açısından engel hallerinin bulunmaması kaydıyla, usul ve esasları devlet üniversiteleri ve yüksek teknoloji enstitüleri senatoları ve vakıf yüksek öğretim kurumlarının yetkili organlarınca belirlenecek giriş sınavlarına başvurabilecekler. Doktora veya sanatta yeterlilik derecesine sahip olanlar, bu sınavdan muaf tutulmak suretiyle yüksek öğretim kurumlarınca yapılacak giriş sınavlarına başvurabilecekler. Tıpta uzmanlık eğitimine hak kazananların araştırma görevlisi kadrosuna atanmalarında bu sınav ile yüksek öğretim kurumlarınca yapılacak giriş sınavlarına katılma şartı aranmayacak.
Türkiye'de bir lisansüstü eğitim programında öğrenim görmek isteyenler de ALES'e girecekler. Adayların, ALES'ten, başvurduğu lisansüstü programın puan türünde en az 55 (Lisans diplomasıyla doktora veya sanatta yeterlik programına başvuracaklar için 70) puan almaları gerekiyor.
Bütün yüksek öğretim kurumları lisansüstü eğitim için öğrenci seçerken ALES sonuçlarını kullanacaklar. Bu yolla yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek isteyen adayların ALES'e girme zorunluluğu bulunuyor. Mecburi hizmet yükümlülüğü olmaksızın kendi imkanlarıyla yurt dışında lisansüstü öğrenim görecekler ise bu sınava katılmayacaklar.
ALES'e, bir lisans programından mezun olabilecek durumdakiler ve lisans programlarını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar da başvurabilecek.
Başvuru süresi 11 Nisan'da sona erecek.
Reklam alanlarımız

Tags
alese, balad, basladi, basvurular, bavurular, başladı, başvurular

Seçenekler
Stil