| Kayıt Ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünün Mesajları | Tüm Konuları Okundu İşaretle |
| E-okul Portal | E-okul Paylaşım | Genel Kültür | Eğitim Dökümanları | Sınav Dökümanları |
|
| ||||||
![]() |
|
|
#1 | |
|
VIP Üye
Konular : 11
Meslek : SINIF ÖĞRETMENİ
İtibar
Tecrübe Puanı : 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi
![]() |
ATOM MODELLERİ
ATOM Maddenin en kücük yapı taşının atom oldugu insanoglu tarafından çok uzun süreler düşünüldü ve söylendi. Ancak Bilimsel olarak ilk atom modeli John Dalton tarafından ortaya konuldu. JOHN DALTONA GORE atom John Dalton (1766-1844) ilk atom theorisini 1803te buldu.
THOMSON Atom modeli
Rutherford atom modeli icin yeni deneyler yapmıstır. Bu deneyde sonsuz tanecikleri ince bir altın levhaya gonderilmis ve bu tanecıklerin buyuk bır kısmının levhayı gecerken bır kısmınında levhayı gecemeyerek geri döndüğünü gözlemlemiştir. Bu durumu sonsuz taneciklerinin kendilerinden cok daha buyuk kutle ve pozıtıf yüklere çarpmasıyla açıklanmıştır. Buna Gore
Bohr Atom modeli
Bu atom uyarılmış atom olup, kendi haline bırakılırsa elektron ik durumuna dönerler. Formülü ile bir atomun enerji seviyesi bulunur.
Heinsberg, Bohr atom modelini inceledi yaptıgı incelemeler sonucunda modern atom teorisi ortaya çıktı. Elektronlar hem çekirdek hemde kendi etraflarınde dönerler.(spin Hareketi) Atomun yapısını en iyi tanımlayan quantum teorisidir. Bu teori, atom etrefındaki Ektronların bulunma olasılığını kuvantum sayıları vce orbitallerle açıklar. Kuvantum sayıları bır atomdeki elektronların enerji seviyelerindedir. Bu enerji düzeyleri çekirdekten itibaren K, L, M, N, O, P, Q yada n=1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 rakamlarıyla belirtilir. Orbital, Elektronların cekirdek etrafında bulundukları yerdir. 4 Orbital vardır. Bunlar S, P, D, F’tir.
|
Cep Telefonu Sitemiz |
| Reklam alanlarımız |
![]() |
| Tags |
| atom modelleri, atom, modelleri |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|