| Kayıt Ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünün Mesajları | Tüm Konuları Okundu İşaretle |
| E-okul Portal | E-okul Paylaşım | Genel Kültür | Eğitim Dökümanları | Sınav Dökümanları |
|
| Beyin Egzersizi Zeka soruları,ünlü problemler,hafıza geliştirme teknikleri paylaşım alanı. |
| ||||||
![]() |
|
|
#1 | |
|
Super Moderator
Konular : 734
Meslek : Öğretmen Adayı
İtibar
Tecrübe Puanı : 163
Rep Puanı : 16010
Rep Derecesi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Uzmanlar araştırdı, beynin de cinsiyeti var. İşte beyniniz kadın mı erkek mi sorusuna yanıt veren test... Erkek ve kadın beyinleri, temel fonksiyonlar açısından bir hayli benzer olsa da bilim dünyasındaki yaygın teoriler, erkek beyninin daha ziyade analiz ve keşfe yönelik "sistematik" bir yol izlediğini; karşısındakinin ruh halini erkeklerden çok daha kolay anlayabilen kadın beyninin ise "empatik" bir karakteri olduğunu gösteriyor. Ancak bu özelliklere sahip olmak için mutlaka o cinsin bir üyesi olmak gerekmiyor. YATKINLIKLAR FARKLI ERKEKLER * Satrançta daha iyi * Görüşte derinlik ve perspektif iyi * Nesnelerle daha yakından ilgili * Beynin sağ yarısı daha büyük * Sol kulağını kullanmayı tercih ediyor * Matematik sorularını konuşmadan çözer * Çok işi aynı anda yaparken zorlanmaz * Az göz teması kurar * Dikkati çabuk dağılır * Daha fazla duygu arar * Acıya yavaş tepki verir KADINLAR * Yabancı dilde daha iyi * Resmi bütün olarak daha iyi görüyor * Yüzler ve insanlarla ilgileniyor * Beynin sol yarısı daha büyük * İki kulağıyla birden dinliyor * Aritmetik işlemleri konuşarak yapar * Aynı anda çok işi yapmak zorlayabilir * Göz teması fazladır * Dikkat süresi uzundur * Daha az duygu arar * Acıya çabuk tepki verir Test: Beyniniz kadın mı, erkek mi? AŞAĞIDAKİ testi çözerek, beyninizin kadınsı ya da erkeksi taraflarını ölçebilirsiniz. 1 - Birisi üzüldüğü zaman sebebini anlayabiliyor musunuz? A) Evet, hemen anlıyorum B) Hayır, genelde anlamıyorum 2 - Otomobil alacak olsanız motor hakkında dataylı bilgi ister miydiniz? A) Hayır B) Kesinlikle 3 - İlişkileriniz sizin için ne kadar önemli? A) Çok önemli B) Öncelik konusu değil 4 - İş yaparken kolaya mı kaçarsınız? A) Evet B) Hayır kılı kırk yararım 5 - İlk seferde bir konuyu anlamayan birine durumu 2 kez anlatmak zor gelir mi? A) Çok kolay B) Çok zor 6 - Ne okumayı tercih edersiniz? A) İlişkiler hakkında romantik yazılar B) Somut gerçeklere dayalı makaleler 7 - Birisi sohbetinize katılmak istiyor, ne hissedersiniz? A) Buyursun gelsin B) Rahatsız olurum 8 - Harita okumanın sizin için zorluk derecesi nedir? A) Çok zor B) Çok kolay 9 - Sosyal ortamlarda ne hissedersiniz? A) Rahat olurum B) Bir an önce gitmek isterim 10 - Eviniz düzenli mi? A) Hayır B) Gayet düzenli 11 - Evde elektrik sisteminiz arızalanırsa ne yaparsınız? A) Elektrikçi çağırırım B) Kendim tamir etmeye çalışırım 12 - Matematik dersinde neler hissederdiniz? A) Sıkılırdım B) Rakamların büyüsüne kapılırdım 13 - Hava durumunu izlerken ne hissediyorsunuz? A) Detaylar beni sıkıyor B) Meteorolojik olaylar bana ilginç geliyor 14 - Tartışma ortamlarında tutumunuz nasıldır? A) Fikirlerimi dayatıyorsam rahatsız olurum B) Nerede duracağımı bilmem DEĞERLENDİRME * A'lar B'lerden çoksa: Kadın beynine sahipsiniz * B'ler A'lardan çoksa: Erkek beynine sahipsiniz * A'lar ve B'ler eşitse: Dengeli bir beyniniz var __________________
[Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Üye Olmalısınız. e-Okul.biz Üyesi Olmak İçin Tıklayınız...] [Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Üye Olmalısınız. e-Okul.biz Üyesi Olmak İçin Tıklayınız...] [Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Üye Olmalısınız. e-Okul.biz Üyesi Olmak İçin Tıklayınız...] ![]() [Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Üye Olmalısınız. e-Okul.biz Üyesi Olmak İçin Tıklayınız...] |
|
|
|
Cep Telefonu Sitemiz |
| Reklam alanlarımız |
|
|
#2 |
|
Site Yöneticisi
Konular : 4115
İtibar
Tecrübe Puanı : 18
Rep Puanı : 1104
Rep Derecesi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bu testi uygulamasak olur mu?
![]()
|
Cep Telefonu Sitemiz |
|
|
#3 |
|
Super Moderator
İtibar
Rep Derecesi
Racona ters mi hocam
![]()
[Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Üye Olmalısınız. e-Okul.biz Üyesi Olmak İçin Tıklayınız...] [Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Üye Olmalısınız. e-Okul.biz Üyesi Olmak İçin Tıklayınız...] [Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Üye Olmalısınız. e-Okul.biz Üyesi Olmak İçin Tıklayınız...] ![]() [Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Üye Olmalısınız. e-Okul.biz Üyesi Olmak İçin Tıklayınız...] |
|
|
Cep Telefonu Sitemiz |
|
|
#4 |
|
Moderator
Konular : 58
Meslek : öğrenci
İtibar
Tecrübe Puanı : 12
Rep Puanı : 1009
Rep Derecesi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
herşeyimle aynıyım ""kadın beyni""
Cep Telefonu Sitemiz |
|
|
#5 |
|
Site Yöneticisi
Konular : 4115
İtibar
Tecrübe Puanı : 18
Rep Puanı : 1104
Rep Derecesi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tersti ama dayanamadım yaptım korktuğum başıma gelmedi
1.soru da takıldım biraz çok şükür dengeli çıktı oh be![]()
|
Cep Telefonu Sitemiz |
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Konular : 3
Meslek : öğrenci
İtibar
Tecrübe Puanı : 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi
![]() |
kadın beynine sahipem
Cep Telefonu Sitemiz |
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Konular : 1
İtibar
Rep Derecesi
![]() |
kesinlikle kadın beynine sahibim,neredeyse tamamı a şıkkı
Cep Telefonu Sitemiz |
|
|
#8 | |
|
Super Moderator
İtibar
Rep Derecesi
Alıntı:
![]()
|
|
|
Cep Telefonu Sitemiz |
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Konular : 2
İtibar
Rep Derecesi
![]() |
9 B şıkkı 5 A şıkkı ile erkek beynine sahibim
Cep Telefonu Sitemiz |
|
|
#10 | |
|
VIP Üye
Konular : 75
Meslek : elhamdulillah örenciyik..
İtibar
Tecrübe Puanı : 32
Rep Puanı : 3010
Rep Derecesi
çoğunlukla A şıkkı.. ama bi soruya katılmıyorum..
12 - Matematik dersinde neler hissederdiniz? A) Sıkılırdım B) Rakamların büyüsüne kapılırdım ..?? bence cinsiyet belirlemede kullanılcak en saçma sorulardan bi tanesi ilgi alanı sonuçda ![]() .. güzel paylaşım teşekkürler erguvan (=
|
Cep Telefonu Sitemiz |
![]() |
| Tags |
| beyniniz, erkek, kadin, kadın |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|