| Kayıt Ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünün Mesajları | Tüm Konuları Okundu İşaretle |
| E-okul Portal | E-okul Paylaşım | Genel Kültür | Eğitim Dökümanları | Sınav Dökümanları |
|
| Bilim ve Teknoloji Bilimsel veriler ve teknolojideki yenilikler hakkında paylaşım alanımız. |
| ||||||
![]() |
|
|
#1 | |
|
VIP Üye
Konular : 109
Meslek : Eğitim Yöneticisi
İtibar
Tecrübe Puanı : 52
Rep Puanı : 5010
Rep Derecesi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
-Nükleer enerjinin bir gün elde edilebileceğine dair en ufak bir gösterge bile bulunmuyor. Bu, atomu istediğimiz gibi parçalayabileceğimiz anlamına gelirdi. (Albert Einstein-1932)
-Petrol çıkarmak için kuyu açmak mı? Yani toprağı delip petrol aramaktan mı söz ediyorsun? Sen delisin! (Edvin L. Drake’nın bazı kuyu açan firmalara iş teklifi götürdüğünde aldığı cevap-1859) -Gelecekteki bilimsel ilerlemeler ne olursa olsun, insanlık Ay’a asla ulaşamayacaktır. (Dr. Lee De Forest, vakum tüpünün kaşifi ve televizyonun babası) -Ameliyatlarda acının dindirilmesi aptalca bir hayaldir. Onu aramaya çalışmak saçmalıktır. Ameliyatlardaki bıçak ve acı hastaların zihninde ebediyyen birlikte yatacak iki kelimedir. (Fransız, Dr. Alfred Velpeau-1839) -İyi bilgilenmiş kimseler bilirler ki, sesi teller üzerinden nakletmek imkansızdır, bu mümkün olsa bile böyle bir şeyin pratik değeri olamaz. (Boston Post Gazetesinden Bir Editör-1865) -Artık yeni hiçbir şey yok. İcat edilebilecek her şey icat edildi. (Charles H. Duell, Amerikan Patent Dairesi Başkanı-1954) -Uçaklar hoş oyuncaklar. Ama askeri bir değeri yok. (Mareşal Ferdinand Foch, 1. Dünya Savaşı’nda Fransız Orduları Başkomutanı-1911) -Televizyon en geç altı ay içinde piyasadan silinecektir. İnsanlar her akşam böyle bir kutuyu istemez. (Daryik F. Zanuck, Twentieth Century Fox’un Başkanı-1944) -Bilgisayarlar gelecekte belki sadece 1,5 ton ağırlığında olacaklar. (Popular Mechanics Dergisi-1949) -Atlar her zaman kullanılacaktır. Otomobil ise ancak geçici bir moda olabilir. (Henry Ford’un kredi talebi üzerine otomotiv sektörünün geleceği konusunda ekspertiz veren bir banka müdürü-1903) -Denizaltıların savaşta ne işe yarayabileceğini anlayamadım. En fazlasından mürettebatın boğularak, ölmesine sebep olabilir. (H. G. Wells, yazar-1911) -Radyonun geleceği yok. (Lord Kevin- İskoçyalı Fizik Alimi) -Artistlerin konuşmalarını kim duymak ister ki? (Harry M.Warner, film endüstrisi yöneticisi. O sıralarda yeni icat edilen sesli film hakkındaki yorumu -1927) -İnsanların evlerine bilgisayar bulundurmaları için her hangi bir neden göremiyorum. (Kenneth Olsen, Digital Equipment Corp.’un Başkanı-1977) -Çok gülünç bir buluş. Böyle bir aleti kim kullanır ki? (Alexander Graham Bell’in telefonu icat ettiğinde Başkan Rutherford Hayas’in sözü) -12 ay içinde Web, anlaşılamaz ve hızla geçip gitmiş bir şey haline gelecek. (Paul Saffo Institute for the Future’nin Müdürü-1996) |
|
|
|
Cep Telefonu Sitemiz |
| Reklam alanlarımız |
![]() |
| Tags |
| acaba, bugun, derlerdi, karşısında, kişiler, söyledikleri |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|