Kapat
Türkiye'nin En büyük Eğitim Platformu,Veli bilgilendirme sistemi
Kayıt Ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Tüm Konuları Okundu İşaretle
e-Okul.Biz | Veli Bilgilendirme Sistemi - Eğitim , Öğretmen , Ödev, Ders. Okul

Bilim ve Teknoloji Bilimsel veriler ve teknolojideki yenilikler hakkında paylaşım alanımız.
Geri git   e-Okul.Biz | Veli Bilgilendirme Sistemi - Eğitim , Öğretmen , Ödev, Ders. Okul > GENEL KÜLTÜR > Bilim ve Teknoloji
Alt 07.09.08, 18:47   #1
hserdark
VIP Üye

hserdark - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular : 109
Meslek : Eğitim Yöneticisi
İtibar
Tecrübe Puanı : 52
Rep Puanı : 5010
Rep Derecesi
hserdark has a reputation beyond reputehserdark has a reputation beyond reputehserdark has a reputation beyond reputehserdark has a reputation beyond reputehserdark has a reputation beyond reputehserdark has a reputation beyond reputehserdark has a reputation beyond reputehserdark has a reputation beyond reputehserdark has a reputation beyond reputehserdark has a reputation beyond reputehserdark has a reputation beyond repute
Standart Bu kişiler bugün, söyledikleri karşısında ne derlerdi acaba?

-Nükleer enerjinin bir gün elde edilebileceğine dair en ufak bir gösterge bile bulunmuyor. Bu, atomu istediğimiz gibi parçalayabileceğimiz anlamına gelirdi. (Albert Einstein-1932)
-Petrol çıkarmak için kuyu açmak mı? Yani toprağı delip petrol aramaktan mı söz ediyorsun? Sen delisin! (Edvin L. Drake’nın bazı kuyu açan firmalara iş teklifi götürdüğünde aldığı cevap-1859)
-Gelecekteki bilimsel ilerlemeler ne olursa olsun, insanlık Ay’a asla ulaşamayacaktır. (Dr. Lee De Forest, vakum tüpünün kaşifi ve televizyonun babası)
-Ameliyatlarda acının dindirilmesi aptalca bir hayaldir. Onu aramaya çalışmak saçmalıktır. Ameliyatlardaki bıçak ve acı hastaların zihninde ebediyyen birlikte yatacak iki kelimedir. (Fransız, Dr. Alfred Velpeau-1839)
-İyi bilgilenmiş kimseler bilirler ki, sesi teller üzerinden nakletmek imkansızdır, bu mümkün olsa bile böyle bir şeyin pratik değeri olamaz. (Boston Post Gazetesinden Bir Editör-1865)
-Artık yeni hiçbir şey yok. İcat edilebilecek her şey icat edildi. (Charles H. Duell, Amerikan Patent Dairesi Başkanı-1954)
-Uçaklar hoş oyuncaklar. Ama askeri bir değeri yok. (Mareşal Ferdinand Foch, 1. Dünya Savaşı’nda Fransız Orduları Başkomutanı-1911)
-Televizyon en geç altı ay içinde piyasadan silinecektir. İnsanlar her akşam böyle bir kutuyu istemez. (Daryik F. Zanuck, Twentieth Century Fox’un Başkanı-1944)
-Bilgisayarlar gelecekte belki sadece 1,5 ton ağırlığında olacaklar. (Popular Mechanics Dergisi-1949)
-Atlar her zaman kullanılacaktır. Otomobil ise ancak geçici bir moda olabilir. (Henry Ford’un kredi talebi üzerine otomotiv sektörünün geleceği konusunda ekspertiz veren bir banka müdürü-1903)
-Denizaltıların savaşta ne işe yarayabileceğini anlayamadım. En fazlasından mürettebatın boğularak, ölmesine sebep olabilir. (H. G. Wells, yazar-1911)
-Radyonun geleceği yok. (Lord Kevin- İskoçyalı Fizik Alimi)
-Artistlerin konuşmalarını kim duymak ister ki? (Harry M.Warner, film endüstrisi yöneticisi. O sıralarda yeni icat edilen sesli film hakkındaki yorumu -1927)
-İnsanların evlerine bilgisayar bulundurmaları için her hangi bir neden göremiyorum. (Kenneth Olsen, Digital Equipment Corp.’un Başkanı-1977)
-Çok gülünç bir buluş. Böyle bir aleti kim kullanır ki? (Alexander Graham Bell’in telefonu icat ettiğinde Başkan Rutherford Hayas’in sözü)
-12 ay içinde Web, anlaşılamaz ve hızla geçip gitmiş bir şey haline gelecek. (Paul Saffo Institute for the Future’nin Müdürü-1996)
hserdark isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı İle Cevapla
Cep Telefonu Sitemiz
Reklam alanlarımız

Tags
acaba, bugun, derlerdi, karşısında, kişiler, söyledikleri

Seçenekler
Stil