| Kayıt Ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünün Mesajları | Tüm Konuları Okundu İşaretle |
| E-okul Portal | E-okul Paylaşım | Genel Kültür | Eğitim Dökümanları | Sınav Dökümanları |
|
| ||||||
![]() |
|
|
#1 | |
|
Özel Üye
Konular : 499
İtibar
Tecrübe Puanı : 3
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi
![]() |
CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ(BESİNLER)
Yapılarına göre besinler 1)ORGANİK BESİNLER2)İNORGANİK BESİNLER -Karbonhidratlar-Su Enerji -YağlarSindirilmeden hücreye alınamazlar. –Mineral maddelerelde -ProteinlerEnerji elde edilebilir. edilemez.Sindirilmeden -Vitaminler Sindirilmeden vücuda alınabilirler.vücuda alınabilir. Enerji elde edilemez. Açlık anında tüketim sırası Karbonhidratlar-Yağlar-Proteinler Sindirim kolaylığına göre Karbonhidratlar – Proteinler - Yağlar Sağladıkları enerji miktarına göre Yağlar-Proteinler-Karbonhidratlar Yapıya katılma miktarına göre Proteinler-Yağlar-Karbonhidratlar 1998-ÖSS Aşağıdaki grafik,insanda uzun süreli açlıkta vücuttaki yağ,protein ve karbonhidrat miktarlarının değişimini göstermektedir. Bu grafikte yağ,protein ve karbonhidrat miktarlarının değişimini gösteren eğrilerin numaraları aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak verilmiştir? YağProtein Karbonhidrat 3 A)III I I B) II IIII C) IIIIII D) 1IIIII E) 1IIII Cevap B şıkkıdır GÖREVLERİNE GÖRE BESİNLER 1)Enerji vericiler 2)Yapıcı onarıcılar3)Düzenleyiciler -karbonhidratlar -proteinler -vitaminler -yağlar -karbonhidratlar-mineral mad. -proteinler-yağlar -su -mineral maddeler -proteinler -su |
|
|
|
Cep Telefonu Sitemiz |
| Reklam alanlarımız |
![]() |
| Tags |
| bilesenleribesinler, bileşenleribesinler, canlilarin, temel |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|