| Kayıt Ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünün Mesajları | Tüm Konuları Okundu İşaretle |
| E-okul Portal | E-okul Paylaşım | Genel Kültür | Eğitim Dökümanları | Sınav Dökümanları |
|
| Öğrenci Velileri Öğrenci velilerinin bilgi ve görüşlerini paylaşım alanı. |
| ||||||
![]() |
|
|
#1 | |
|
Yeni Üye
Konular : 2
Meslek : Devlet Memuru
İtibar
Tecrübe Puanı : 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi
![]() |
1- Çocuğa sevgi ve huzur dolu bir aile ortamı hazırlamak
2- Çocuk ile ilgilenmek ve sevildiğini hissettirmek 3- Çocuğun bedensel ihtiyaçlarına ( yemek , uyku , koruma vb ) cevap vermek 4- Çocuk ile yaşı ne olursa olsun sık sık konuşmaya çalışmak 5- Yaşına uygun bir şekilde onun ile oyun oynamak 6- Çocuk ile birlikte vakit geçirmek 7- Onun dengeli ve çeşitli beslenmesini sağlamak 8- Onun kendi haline kalmasına izin vermemek 9- Mümkün olduğunca yaşıtları ile birlikte oyun oynamasını sağlamak 10- İnsanlar arasında sık sık bulundurmak 11- Ona hikaye masal anlatmak , ninni söylemek 12- Onun size gönderdiği konuşma ve ses mesajlarına cevap vermek 13- Bir nesneyi eline aldığında onun ile ilgili ona bir şeyler anlatmak ( çocuk 3- 4 aylık bir bebek olsa bile ) 14- TV karşısında çok uzun süre kalmasını engellemek (0-4 yaş ) 15- Onun ile konuşurken ses tonunu iyi ayarlamak 16- Onun işaret ile gösterdiği istekleri onunla konuşarak yönlendirmek, anlatmasını sağlamak (yaşına uygun olarak) 17- Onun fikirlerine değer vermek onun ile sık sık dertleşmek ( yaşına uygun olarak ) 18- Onun kendine güvenini artırmak (bakınız özgüveni artırma yolları ) 19- Onun sık sık sosyal ortamlarda bulunmasını sağlamak 20- Kalabalık içinde onun konuşmasını teşvik etmek 21- O konuştuğunda onu cesaretlendirmek , teşvik etmek 22- Onun yaşına uygun bir eğitim almasını sağlamak 23- Günlük belli bir zaman ayırarak onun ile resimler üzerinde bol bol konuşmak 24- Ondan yaşına uygun olarak hikaye , masal anlatmasını istemek 25- Konuşma zorlukları gördüğünüzde onun dikkatini konuşma zorlukları üzerine çekmemek
|
Cep Telefonu Sitemiz |
| Reklam alanlarımız |
|
|
#2 |
|
Yasaklandı
Konular : 142
Meslek : Öğrenci
İtibar
Tecrübe Puanı : 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi
![]() |
Ben bunları yapsamda yapmasam da çok konuşuyorum.
|
|
|
Cep Telefonu Sitemiz |
![]() |
| Tags |
| çocuğun, gelişimini, hızlandırmak, icin, iletişim, konuşma, yapılabilecekler, yönünde |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|