Kapat
Türkiye'nin En büyük Eğitim Platformu,Veli bilgilendirme sistemi
Kayıt Ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Tüm Konuları Okundu İşaretle
e-Okul.Biz | Veli Bilgilendirme Sistemi - Eğitim , Öğretmen , Ödev, Ders. Okul

Kariyer ve Kişisel Gelişim Öğretiler,empati,insan ilişkileri ve kişisel gelişim dökümanları alanımız.
Geri git   e-Okul.Biz | Veli Bilgilendirme Sistemi - Eğitim , Öğretmen , Ödev, Ders. Okul > GENEL KÜLTÜR > Kariyer ve Kişisel Gelişim
Alt 16.04.08, 01:13   #1
e_okul
Site Yöneticisi

e_okul - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular : 4115
İtibar
Tecrübe Puanı : 18
Rep Puanı : 1104
Rep Derecesi
e_okul has much to be proud ofe_okul has much to be proud ofe_okul has much to be proud ofe_okul has much to be proud ofe_okul has much to be proud ofe_okul has much to be proud ofe_okul has much to be proud ofe_okul has much to be proud ofe_okul has much to be proud of
Thumbs up CV Hazırlama Püf Noktaları

ÖZGEÇMİŞ NEDİR?

Özgeçmiş, başvurulan işe uygun özellikleri ve başarıları özetleyen bir sunumdur. İyi bir özgeçmiş sizin kim olduğunuzu, bugüne değin neler yaptığınızı, ne tür becerileriniz olduğunu, ne bildiğiniz ve ne yapmak istediğinizi anlatan bir özettir.
İşverenler;

'Neden bize başvurdu?'
'Bizim için neler yapabilir?'
'Bilgi ve yetenekleri nelerdir?'
'Kişisel özellikleri, değerleri nelerdir?'
'Özellikleri işin gerektirdiği özellikler mi?

gibi sorulara cevap ararlar. Dolayısıyla özgeçmişiniz bu sorulara cevap verebiliyor nitelikte olmalıdır. Kısacası özgeçmişiniz işverenlere;

'Ben bu işi yapabilirim.'
'Ben bu işi istiyorum.'
'Ben bu işe ve firmaya uyum sağlayabilirim'

mesajlarını verebiliyor olmalıdır.
ÖZGEÇMİŞ HAZIRLAMAYA BAŞLAMADAN ÖNCE
Özgeçmiş hazırlamaya başlamadan önce hedefinizi belirlemeli ve bu hedefe yönelik olarak özgeçmişinizi hazırlıyor olmalısınız. Özgeçmişinizi genel olarak bilgi, beceri ve başarılarınızı yansıtmak üzere hazırlayabilirsiniz. Ancak spesifik olarak bir pozisyona başvuruda bulunuyorsanız, özgeçmişiniz o işin gerekliliklerine göre hazırlanmış olmalıdır.

CV YAZARKEN YAPILAN BÜYÜK HATALAR
Profesyonellikten Uzak Olmak
Dikkatsizlik
Aşırı Şirinlik Ve Zeka Oyunlarına Başvurmak
Gereksiz Bilgiler Vermek
Belirsizlik ve Anlaşılmazlık Yaratmak
Yalan Söylemek
Aşırı Kişiselleşmek
ÖZGEÇMİŞ İPUÇLARI
Özgeçmişinizi işlevsiz duruma getirecek 5 HATA:

HATA 1: Tarihlerin belirtilmemesi
Tarih belirtilmemiş özgeçmişler genelde dikkate alınmamaktadır. Çünkü adayın bilgi sakladığı düşünülmekte, örneğin geçmiş is tecrübeleri, işsiz geçen süreler bilinmediğinden negatif bir izlenim bırakmaktadır.

HATA 2: Az sayıda başarıdan bahsedilmesi
Bir Özgeçmiş yetenekleriniz ve kabiliyetlerinizi pazarlayan bir dokümanın tasarlanmış halidir. Dolayısı ile bu bir pazarlama işi olduğuna göre başarılarınızın altını çizin ve mütevazı olmayın.

HATA 3: Güncel olmayan bilgiler yazılması
Özgeçmişiniz sizin hayat hikayeniz değildir. İşverenler son zamanlarda neler yaptığınızı öğrenmek ister. 30 yıl veya daha fazla önceki iş tanımının yazılması Özgeçmişinizi gölgeleyecektir.

HATA 4: Danışman Unvanının kullanılması
Bazı adaylar mevcut is durumlarını tanımlarken danışman deyimini kullanmaktadırlar. Ancak bu terim çok geniş anlam taşıdığından İnsan kaynakları uzmanlarını veya işverenleri rahatsız eder. Danışman unvanı sadece belirli bir görev veya spesifik bir proje için kullanılabilir.

HATA 5: Çelişkili Bilgi
İnsan kaynakları uzmanları veya işverenler aday listelerinde adayların detaylı özgeçmiş bilgileri ve resimlerinin gereksiz olduğu konusunda hemfikirlerdir. eleman.net deki özgeçmişiniz sadece is arama veya işverenlerce aramada kullanılan birinci adımdır. Önemli olan bu aramalar sonucunda yüzlerce aday içerisinde mülakata çağrılacak olmanızdır.

Reklam alanlarımız

Tags
hazirlama, hazrlama, hazırlama, noktalar, noktalari, noktaları, puf

Seçenekler
Stil