Kapat
Türkiye'nin En büyük Eğitim Platformu,Veli bilgilendirme sistemi
Kayıt Ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Tüm Konuları Okundu İşaretle
e-Okul.Biz | Veli Bilgilendirme Sistemi - Eğitim , Öğretmen , Ödev, Ders. Okul

Yardım Köşesi Herhangi bir konuda yardıma ihtiyacı olan üyelerimize ait paylaşım alanımız.
Geri git   e-Okul.Biz | Veli Bilgilendirme Sistemi - Eğitim , Öğretmen , Ödev, Ders. Okul > HOŞGELDİNİZ > Yardım Köşesi
Alt 05.09.08, 12:14   #1
Admin
Emekli :}

Admin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular : 12897
Meslek : Üni
İtibar
Tecrübe Puanı : 1000
Rep Puanı : 1000
Rep Derecesi
Admin isimli üye tecrübe puanını kapatmıştır.
Standart DUYURU: Konu Açmadan Önce Okuyunuz

Mesaj İçeriği
1- Dosya eki olarak eklenen dosyalar hakkında mesaj içeriğine gerekli açıklama yapılmıyor. Mesaj içeriğine eklenen dosya veya slayt hakkında kısa bir açıklama yapınız. O dosyayı indirecek kişi ne olduğunu anlayabilsin. Yoksa indirmeden görmemiz mümkün değil. Bu da zaman kaybı ...
Mesela ,
[Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Üye Olmalısınız. e-Okul.biz Üyesi Olmak İçin Tıklayınız...] konusunu inceleyiniz. Eklentiyi indirecek kişi konu başlığından dosyayı anlıyor. Ayrıca mesaj içeriğinde de açıklama yer almış .
[Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Üye Olmalısınız. e-Okul.biz Üyesi Olmak İçin Tıklayınız...] konusuna bakınız. Başlıkta yeterli açıklama yapılmış ve mesaj içeriğinde sadece dosya ektedir demek kalmış.

Konu Başlıkları
2-Özellikle slayt arşivi bölümünde çok rastladım. Konu başlıklarına ilgili bilgi yazılmıyor. Konu başlıkları tek kelime ile geçiştiriliyor.Lütfen buna önem verelim. Konu başlıkları ,konu içeriğini yansıtsın.
Mesela ,
matematik
değil de matematik hakkında slayt,
zooooom
değil de zooooom - Slayt ,
çanakkale
değil de çanakkale ile ilgili slayt
kitap
veya kitap okuma sevgisi değil de Kitap Okuma Sevgisi Konulu Slayt
gibi kırmızı ile yazdıklarım gibi sözcüklerle birleştiriniz ...

3- Konu başlıklarında bir büyük bir küçük harf veya tamamı büyük veya küçük harf kullanmayınız. Gerçekte bir kişinin yazısının güzelliiği o kişinin kişiliğini belirtir. Sonuçta başlığa gösterilen özen de konuyu açan kişinin ne kadar önem verdiğini ve kişiliğini gösterir ...
Mesela,
matematik hakkında slayt yerine Matematik Hakkında Slayt veya Matematik hakkında slayt şeklinde başlık yazınız.

Tags
4-Tag'ın türkçe anlamı etiket veya anahtar kelime. Konu açarken konu başlığının hemen altında tags yani anahtar kelimeler bölümü var. Oraya konunuzla ilgili bir şeyler yazacaksınız. Ama bu şeyleri yazarken neye göre yazmalısınız :
Başka birisi bu konumu nasıl bulur , google'a ne yazar da benim konumu bulabilir şeklinde düşünürek anahtar kelimelerinizi belirlemelisiniz.
Birden fazla ekleyeceğiniz etiketleri yazarken virgül ile ayırmalısınız.
etiket1,etiket2,etiket3 gibi ...
Mesela,
Alıntı:
Konu başlığı ile TAGS aynı olabilir.
Konu Başlığı: Dyned Öğretmen Kullanımı
Doğru Anahtar Kelimeler: Dyned Öğretmen Kullanımı
Yanlış Anahtar Kelimeler: Dyned,Öğretmen,Kullanımı
+

Eklenen bir anahtar kelimede en fazla 3 kelime ve en fazla 20 harf olabiliyor ...
Alıntı:
Konu Başlığı: Haftalık Ders Programı Çizelgesi [ Excel ] - Renkli
Doğru Anahtar Kelimeler: Haftalık Ders Programı , Ders Programı Çizelgesi
Yanlış Anahtar Kelimeler: Haftalık, Ders ,Programı ,Çizelgesi ,Excel, Renkli
Haftalık Ders Programı Çizelgesi diye etiket ekleyemediğinize göre ( Çünkü 4 kelime ) Haftalık Ders Programı , Ders Programı Çizelgesi gibi iki kelime ile anlatabilirsiniz.
Ekleyeceğiniz anahtar kelimeler sizin hayal gücünüze kalmış. O bakımdan tagslar sizin hayal gücünüzü yansıtıyor.

Uygun Bölüm Seçimi
5- Ekleyeceğiniz konuları mevcut forumlarda uygun yere açınız. Bir slaytı Sohbet Köşemize açmayınız. Her slaytı da Slayt Arşivi bölümüne açmayınız. Çünkü ekleyeceğiniz slayt eğitici bir slayt olabilir, bu durumda Eğitici Slaytlar bölümüne açınız.
Konuları uygun yere açıp-açmadığınız o anki dalgınlığınızı,dikkatinizi veya konu açarken özenip özenmediğinizi gösterir ...

Dosyaları Upload Etme
6-
* Dosyalarınızı eklenti olarak yüklerseniz daha makbule geçer.( bknz:
[Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Üye Olmalısınız. e-Okul.biz Üyesi Olmak İçin Tıklayınız...] )
* Eklenti olarak ekleyemediğiniz dosyaları rapidshare.com'a değil de 4shared.com'a upload ederseniz daha makbule geçer. ( bknz: [Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Üye Olmalısınız. e-Okul.biz Üyesi Olmak İçin Tıklayınız...] )
* RAR olarak yüklediğiniz dosyaların şifresini [Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Üye Olmalısınız. e-Okul.biz Üyesi Olmak İçin Tıklayınız...] yaparsanız daha makbule geçer.
SONUÇ
- Konuyu olduğu gibi kopyalayıp açan bir kişiyle konuyu kopyalayıp renklendirip açan kişi aynı kefeye konulmaz. Tabi ki renklendiren daha çok emek sarf etmiş olacak . Hele bir de başka bir yerden kopyalanmadan açılan konular daha bir başka ...

- Saydığım maddeleri yapmak zorunda değilsiniz. Bunlar sadece bir öneri tabi ki. Ama ileri de kural haline getirebiliriz. Bu bakımdan böyle alışmanız bence daha güzel olur.
Çünkü sonuçta

( Kıssadan Hisse : ) Açtığınız konular ,yazdığını mesajlar, yaptığınız yorumlar sizi yansıtır .
Admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı İle Cevapla
Cep Telefonu Sitemiz
Reklam alanlarımız
Alt 02.12.08, 21:01   #2
zacar0111
Yeni Üye
Konular : 5
Meslek : öğretmen
İtibar
Tecrübe Puanı : 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi