| Kayıt Ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünün Mesajları | Tüm Konuları Okundu İşaretle |
| E-okul Portal | E-okul Paylaşım | Genel Kültür | Eğitim Dökümanları | Sınav Dökümanları |
|
| Sohbet Köşemiz Üyelerimizin birbirleriyle kaynaştığı,sohbet ettiği ve farklı konularda fikir alışverişinde bulundukları alanımız. |
| ||||||
![]() |
|
|
#1 | |
|
Yeni Üye
Konular : 4
İtibar
Tecrübe Puanı : 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi
![]() |
eğitim fakültelerinin öğretmen yetiştirme konusundaki yeterliliklerini tartışalım
|
Cep Telefonu Sitemiz |
| Reklam alanlarımız |
|
|
#2 |
|
Super Moderator
Konular : 734
Meslek : Öğretmen Adayı
İtibar
Tecrübe Puanı : 163
Rep Puanı : 16010
Rep Derecesi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bence de bunun tartışılması lazım,gerçi yıllardır tartışılan ama fiili anlamda bir ilerleme görülemeyen kangren olmuş bir konu.
![]()
[Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Üye Olmalısınız. e-Okul.biz Üyesi Olmak İçin Tıklayınız...] [Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Üye Olmalısınız. e-Okul.biz Üyesi Olmak İçin Tıklayınız...] [Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Üye Olmalısınız. e-Okul.biz Üyesi Olmak İçin Tıklayınız...] ![]() [Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Üye Olmalısınız. e-Okul.biz Üyesi Olmak İçin Tıklayınız...] |
|
|
Cep Telefonu Sitemiz |
|
|
#3 |
|
Moderator
Konular : 219
Meslek : Matematik Öğretmeni
İtibar
Tecrübe Puanı : 72
Rep Puanı : 7010
Rep Derecesi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bence egitim fakültelerinden ziyade bizim egitim sistemimizin kökten tartışılması gerekiyor.tabi bu tartışma bişeyleri olumlu yönde değiştirecekse...
ben 2002-2006 döneminde üniversiteydim.çok iyi bir öğretmen olarak yetişmiş olsaydım bile çok bişeye yaramayacaktı malumunuz 2006da sistem değişti ![]() egitim fakültesine de gelince branş hocalarımız çok iyiydi ama egitim hocalarımız sağolsunlar hiç dogru dürüst ders anlatmadılar...yine helal olsun ki bize o yıl çok çalışıp kpsden çok yüksek puanlar alabilmeyi başardık ![]()
|
Cep Telefonu Sitemiz |
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Konular : 3
Meslek : Sosyal Bilgiler öğretmeni
İtibar
Tecrübe Puanı : 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi
![]() |
Ben 2003 Balıkesir mezunuyum.Saygıyla anacağım işinin hakkını veren çok değerli hocalar olduğu gibi bana kalsa bırakın öğretim görevlisi olmayı o kurumun avlusuna bile giremeyecek insanlar bize ders anlattılar.(anlatamadılar).Eğitim Fakultesi işlevi gereği çok yüksek bir misyona sahiptir.Hocaların gerçekten nitelikli olmaları çok büyük önem taşıyor.Nitelikli insan olmak,nitelikli insan yetiştirebilmek çok önemlidir.Eşeğe bin paye versen yine eşektir misali,ünvanla bir şey olunmuyor.Eğitim hayat boyu devam eder.Eğer tamam ben herşeyi su gibi içtim diyen bir insan tipi yetiştiriyorsanız burada da bir sorun var demektir.Eğitimci bilgiye aç olmalı. Ne KPSS'ile eğitim sevdalısı olunur ne de KPSS'yi kazanamamakla birisi alabilir sizden bu payeyi.Ama ileride öğrencilerini çalışmaya teşvik edecek olan öğretmenlerin önlerine çıkan her engelde yılgınlığa düşmelerini de yadırgamıyor değilim.Ben diyorum ..zamanı geldiğinde diğer öğretmen adayı arkadaşlar da diyecekler ''Oğlum/Kızım biraz daha gayret.Daha çok çalışmalısın''diye.Önce kendin tadacaksın ki nasıl olduğunu bilesin.Öğretmenler olarak biz bu işi sevmeden gönül vermeden yaparsak nasıl olurda gencecik öğrencilere yansıtabiliriz bu aşkı ve şevki.
Bu konudaki görüşlerim kabaca bu.Saygılarımla..
Cep Telefonu Sitemiz |
![]() |
| Tags |
| dusunceleriniz, düşünceleriniz, egitim, eğitim, fakulteleri, hakkindaki, hakkındaki |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|