Kapat
Türkiye'nin En büyük Eğitim Platformu,Veli bilgilendirme sistemi
Kayıt Ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Tüm Konuları Okundu İşaretle
e-Okul.Biz | Veli Bilgilendirme Sistemi - Eğitim , Öğretmen , Ödev, Ders. Okul

Bir Yudum İnsan-Biyografi Yerli ve yabancı ünlü simaların hayat hikayeleri burada.
Geri git   e-Okul.Biz | Veli Bilgilendirme Sistemi - Eğitim , Öğretmen , Ödev, Ders. Okul > GENEL KÜLTÜR > Bir Yudum İnsan-Biyografi
Alt 29.03.08, 14:11   #1
berbarus96
Asistan
Konular : 50
Meslek : 7. Sınıf Öğrencisi
İtibar
Tecrübe Puanı : 2
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi
berbarus96 is on a distinguished road
Standart emre aydın

3. 2 Şubat 1981`de Isparta`da doğdu. İlk öğretimi Isparta`da tamamladı. Antalya Anadolu Lisesi`nden mezun olduktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünde öğrenim gördü.

2002 yılında adlarını Sing Your Song yarışmasında elde ettikleri birincilikle duyuran 6.cadde, Emre Aydın ve Onur Ela adında iki Antalyalı gençten oluşuyordu. Siemens Mobileın ana sponsorluğunda düzenlenen Sing Your Song adlı beste yarışmasınaDönersen isimli şarkılarıyla katılan ve 1574 aday arasından Türkiye Birincisi seçilen 6.Cadde 2003 senesinde ilk albümünü çıkardı. Stüdyo aşaması 6 ay süren albümün prodüktörlüğü ve eserlerin tümünün düzenlemeleri Haluk Kurosmanın imzasını taşıyor. 11 şarkının yer aldığı albümde, 9 şarkının söz ve müzikleri Emre Aydına ait. 6.Caddenin yepyeni bir kimlik kazandırdığı, senelerdir İbrahim Tatlısesin güçlü yorumuyla hafızalara kazınan Sabuha isimli şarkıya yeniden renk getirdiler.

Onur Ela'nın profosyonel müzik hayatını bırakma kararı alıp gruptan ayrılması ve 6.Caddenin dağılmasıyla birlikte, yoluna tek başına devam eden Emre Aydın, yeni albüm hazırlıklarını tamamladı. GRGDN yapımı olan, Afili Yalnızlık isimli bu yeni albümde, şarkıların tamamına yakını Emre Aydına ait. 6.Cadde albümünde yer alan ve 6.Cadde hayranları tarafından çok sevilerek dinlenen, hala daha popülerliğini koruyan Git isimli şarkıyı da bu albüme dahil eden Emre Aydın, aynı zamanda bir zamanlar Umay Umaydan dinlediğimiz,söz ve müziği Barlas Erinçe ait Hareket Vakti ni de kendine özgü yorumuyla seslendiriyor.

Ayrıca Emre Aydının bu yeni yeni albümünde yer alan Belki Birgün Özlersin adlı şarkı, resmi sitede yayınlanmasından sonra internette fırtınalar estiriyor.En çok dinlenen parçalar listesinde bir numaraya kadar yükselen Belki Bir Gün Özlersin şimdiden hit olma yolunda kendini gösteriyor.

İki hafta önce müzik kanallarında yayına giren Afili Yalnızlık Tvdede fırtınalar estiriyor. Klibi Kral tv, Dream tv, Dream Türk, Powerturk tv de izlemek mümkün.

Emre Aydının "Afili Yalnızlık" albümü 10 Ekim Salı piyasada çıktı ve ençok albümü satan 2. sanatçı ünvanını elde etti.

Dream dergisinin düzenlediği 2006, yılın en iyileri anketinde En iyi yerli erkek şarkıcı, En iyi yerli yeni şarkıcı, En iyi yerli albüm, En iyi yerli şarkı, En iyi yerli video dallarında birinciliği elde etti.

Ayrıca Blue Jean dergisinin düzenlediği ve büyük ilgi gören 2006 yılının en iyileri anketinde aday olduğu her dalda birinci oldu. En iyi çıkış, En iyi şarkı, En iyi video klip dalında birinci olan emreaydın rakiplerine büyük fark attı. emreaydın'ın prodüktörü Haluk Kurosman'da Afili Yalnızlık albümü ile yılın en iyi prodüktör ödülünü kazandı.
berbarus96 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı İle Cevapla
Cep Telefonu Sitemiz
Reklam alanlarımız

Tags
aydin, aydın, emre

Seçenekler
Stil