| Kayıt Ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünün Mesajları | Tüm Konuları Okundu İşaretle |
| E-okul Portal | E-okul Paylaşım | Genel Kültür | Eğitim Dökümanları | Sınav Dökümanları |
|
| Beyin Egzersizi Zeka soruları,ünlü problemler,hafıza geliştirme teknikleri paylaşım alanı. |
| ||||||
![]() |
|
|
#1 | |
|
Super Moderator
Konular : 223
Meslek : Öğretmen Adayı
İtibar
Tecrübe Puanı : 32
Rep Puanı : 3061
Rep Derecesi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
en zeki prens?
Bir kral 3 genç prenseslerden en genci ve en zekisini çok zeki birisiyle evlendirmek istiyor. Böylece kralın akil adamları bir zekâ testi tasarlıyorlar.
Prens adayları bir odaya girip yüzleri birbirine dönük şekilde oturuyorlar. Bunlara 2 siyah şapka ve 3 beyaz şapka gösteriliyor. Hepsinin gözleri bağlanıyor. Her birinin başına bir şapka giydiriliyor. Diğer şapkalar farklı bir odaya konuyor. Kral 3 prense de, başındaki şapkaya bakmadan ya da çıkarmadan başındaki şapkanın rengini ilk bilene kızını vereceğini söylüyor. Yanlış tahmin ölüm demek. Daha sonra gözleri açılıyor. Diyelim ki bu prenslerden birisisiniz. Zaman geçiyor, diğer prensler ölüm korkusuyla ya da bilemeyeceklerinden tahminde bulunmak istemiyorlar. Soru: Şapkanızın rengi nedir? Not: Rakiplerinizin çok zeki olduğunu ve sizin de sevdiğiniz prensesi almak istediklerini biliyorsunuz. Kral da sözünün adamı ve bunun bir cesaret ve zekâ testi olduğunu söyledi siz de kabul ettiniz.
|
Cep Telefonu Sitemiz |
| Reklam alanlarımız |
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Konular : 0
İtibar
Tecrübe Puanı : 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi
![]() |
çok zor bi soru
![]()
Cep Telefonu Sitemiz |
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Konular : 0
Meslek : biyoloji öğretmeni
İtibar
Tecrübe Puanı : 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi
![]() |
en mantıklı beyz gibi görünüyor olasılık fazla
Cep Telefonu Sitemiz |
|
|
#4 |
|
Super Moderator
Konular : 223
Meslek : Öğretmen Adayı
İtibar
Tecrübe Puanı : 32
Rep Puanı : 3061
Rep Derecesi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
evet. ben üç olasılık yürütmüştüm:
I. Olasılık= prens 1:siyah , prens 2:siyah, prens 3 (ben):beyaz bu basitti zaten iki siyah şapka olduğuna göre benimkisi beyaz. II. Olasılık=prens 1:siyah , prens 2:beyaz , prens 3(ben): beyaz sıralamanın bir önemi yok aslında prenslerden birinin şapkasının rengi siyah diğerininkisi beyaz ise benimki ya siyahtır ya beyazdır. Benimkisi siyah olsaydı prens 2 cevap verirdi. Cevap vermediğine göre benimkisi siyah olamaz; dolayısıyla beyazdır. III. Olasılık=prens 1 : beyaz , prens 2: beyaz , prens 3(ben): beyaz bu biraz karışık. ikinci olasılıktaki mantığı anladıysanız kolaylaşacaktır durum. Benimkisi siyah olsaydı II. Olsaılıkta benim yürüttüğüm mantığı diğer prenslerde düşünüp cevap verirdi zaten. Cevap gelmediğine göre benimkisi beyazdır.
Cep Telefonu Sitemiz |
|
|
#5 |
|
Moderator
Konular : 58
Meslek : öğrenci
İtibar
Tecrübe Puanı : 12
Rep Puanı : 1009
Rep Derecesi