| Kayıt Ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünün Mesajları | Tüm Konuları Okundu İşaretle |
| E-okul Portal | E-okul Paylaşım | Genel Kültür | Eğitim Dökümanları | Sınav Dökümanları |
|
| ||||||
![]() |
|
|
#1 | |
|
Site Yöneticisi
Konular : 4115
İtibar
Tecrübe Puanı : 18
Rep Puanı : 1104
Rep Derecesi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ'NDE DEĞİŞEN KONU BAŞLIKLARI 1 İlköğretim kurumlarında kayıtlar Haziran ayının ilk iş günü başlayacak 2 Öğrenci Yerleştirme Komisyonu Nisan ayında toplanacak 3 Öğrenim çağında olup nüfus cüzdanı olmayan çocuklar doğrudannüfusmüdürlüğüne bildirilecek 4-Nüfusa gerçek yaşından büyük veya küçük yazılmış olanların yaşlarının düzeltilmesi velisinden istenerek 3 ay süre verilecek bu süre içinde işlemler yapılmadığı takdirde bu öğrenciler il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine bildirilecek 5 Zorunlu öğrenim çağına gelmiş olup herhangi bir sebeple okula kaydı yapılmamış çocukların kayıtları tespit edildiklerinde yapılacak Okuma yazma bilmeyenler yaşlarına bakılmaksızın 1 sınıfa kaydedilecek 6 Fiziki kapasitesi dolmayan okullara alan dışından da kayıt yapılabilecek kapasitenin üstünde başvuru olması durumunda kura ile öğrenci alınacak 7 Öğrenci nakilleri tamamen elektronik ortamda yapılacak 8 Öğrenci Gelişim Dosyası e-okul sisteminde tutulacak Dosya bilgilerinin sisteme zamanında işlenmesinden okul yönetimi ve ilgili öğretmenler sorumlu olacak 9 Öğrencilerin devamsızlıkları okul yönetimlerince e-okul sistemi üzerinde sürekli takip edilecek 10 Seçmeli derslerin tamamı ve rehberlik/sosyal etkinlikler dersi notla değerlendirilmeyecek 11 Öğretmenler sınav proje ve performans görevlerinin sonuçlarını verilen süre içinde tamamlandığı tarihten başlayarak en geç *10 işgünü* içine öğrencilere bildirilecek 12 Proje ve performans görevleri öğretmenlerce değerlendirildikten sonra öğrencilere iade edilecek Öğrenci tarafından ders yılı sonuna kadar saklanacak dereceli puanlama ölçekleri ise öğretmenler tarafından bir yıl saklanacak 13 Öğretmenler tarafından elle not cetveli tutulmayacak Puanlar e-okul sistemindeki not çizelgesine zamanında işlenecek Dönem sona ermeden önce çıktısı alınarak kontrol edilip imzalanacak Okul müdürü tarafından onaylanacak ve dosyasında saklanacak 14 Sene sonu şube öğretmenler kurulunda yönetmelik ekinde yer alan Ders yılı sonu öğrenci kişisel değerlendirme tutanağı (Ek-9) e-okul sisteminin ilgili bölümüne işlenecek tutanağın bir örneği ders yılı sonu şube öğretmenler kurulu karar dosyasında saklanacak 15 Diplomalara e-okul sisteminde sıra numarası ile birlikte bir de güvenlik numarası verilecek 16 e-okul sisteminde kaydı bulunanlardan öğrenim belgesi ve diplomasını kaybedenlere e-okul sistemi üzerinden onaylı belgeler verilecek 17 Öğretmenler e-okul sisteminde yetkilendirildikleri bölümlere ait iş ve işlemleri süresi içinde yapar ibaresi eklenmiştir 18 Okul öncesi ve özel eğitim sınıfı öğretmenleri ile rehber öğretmenlere nöbet görevi verilmez ibaresi eklenmiştir 19 Yönetmeliğin 74 maddesinde yapılan değişiklikle yatılı okullarda belletici öğretmen görevlendirilmesinde öncelikler tespit edildiği gibi öğretmenlerin görevlendirilmesinde okul müdürünün önerisi ve il/ilçe müdürlüğünün onayı yeterli olacak 20 Zümre toplantılarında diğer konu başlıklarının yanında etkinlik örnekleri ve materyaller de hazırlanacak Ortak sınavların yapılışı soru şekilleri konu ağırlıkları ve sınav tarihleri dönem başında belirlenecek ortak sınav sonuçları zümre öğretmenler kurulunda değerlendirilip rapor halinde okul yönetimine sunulacak 21 Öğrenci meclisleri birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan okulların dışındaki okullarda kurulacak Öğrenci kurulu ve okul meclisi seçimleri aynı zamanda yapılabilecek 22 Satın alma komisyonu müdür veya yardımcısının başkanlığında 3 öğretmen ve muhasebeden sorumlu memurdan oluşacak Asil üye sayısınca yedek üye de belirlenecek Anasınıfı bulunan okullarda okul öncesi öğretmenlerinden biri de komisyona üye seçilecek Müdür yardımcısı olmayan okullarda komisyona müdürün görevlendireceği bir öğretmen başkanlık edecek 23 Muayene kabul komisyonunun diğer üyelerinde bir değişiklik olmadan bu komisyona da varsa anasınıfı öğretmenlerinden biri seçilecek 24 Öğrenci davranışlarını değerlendirme kurulunca belirlenecek yaptırımlar e-okula işlenecek davranışlarını bir daha tekrarlamayan iyi halleri görülen öğrencilerin yaptırımları ders yılı sonunda alınacak kararla silinebilecek 25 Ders yılı başı ve sonunda milli eğitim müdürlüklerine gönderilen genel bilgi formları gönderilmeyecek 26 1 ve 2 döneme ait not cetvellerinin dönem sona ermeden 5 gün içinde okul yönetimine verilmesi kaldırıldı 27 Öğrenci Kayıt defteri(KÜTÜK) ve Öğrenci Davranışları Bilgi Toplama formu ile ilgili maddeler kaldırıldı 28 Yönetmelik ekindeki tutulması gereken evrak ve defterlerle ilgili değişiklikler yapıldı
|
|
Cep Telefonu Sitemiz |
| Reklam alanlarımız |
![]() |
| Tags |
| başlıkları, değişen, konu, kurumları, İlköğretim, yönetmeliğinde |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|