| Kayıt Ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünün Mesajları | Tüm Konuları Okundu İşaretle |
| E-okul Portal | E-okul Paylaşım | Genel Kültür | Eğitim Dökümanları | Sınav Dökümanları |
|
| Öğretmenler Odası Öğretmenlerimizin ve öğretmen adaylarının bilgi ve paylaşım alanı. |
| ||||||
![]() |
|
|
#1 | |
|
Super Moderator
Konular : 223
Meslek : Öğretmen Adayı
İtibar
Tecrübe Puanı : 32
Rep Puanı : 3061
Rep Derecesi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1.Alan Bilgisi
1. Alanına ilişkin temel bilgileri (kavram, olgu, ilke, genelleme, yasa, model,kuram vb.) ve bu bilgileri ele alma yollarını (işlem yolu, teknik, yöntem vb.) anlama 2. Gerekli oldukça, alanındaki bilgilerini daha üst düzeylere çıkarma 3. Konu alanı ile ilgili öğretim programları (müfredat) üzerinde bilgi sahibi olma 2.Öğretme-Öğrenme Sürecini Yönetme Plan yapma ve ders hazırlığı; 1. Hedef davranışları açık bir şekilde ifade etme 2. Sınıf çalışmalarını, ders programında ve ders planında öngörülen şekilde planlama 3. Dersi, ilgili davranışsal hedeflere eriştirecek biçimde planlama4. Dersi, çeşitli öğretme-öğrenme etkinliklerinden yararlanacak şekilde planlama 5. Uygun öğretme-öğrenme araç gereçlerini seçme veya hazırlama 6. İyi düzenlenmiş ve bütünlüğe sahip ders planı hazırlama 7. Öğrenmelerin sürekliliğini ve aşamalılığını sağlama (eldeki üniteden önce ve sonra öğrenilenleri uygun şekilde ilişkilendirme) Öğretim yöntemlerinden yararlanma; 1. Öğrencilerin yaşlarına, önceki öğrenme düzeylerine ve yeteneklerine uygun yöntemlerden yararlanma 2. Çeşitli öğretim yöntemlerinden yararlanma 3. Sınıftaki bütün bireyler ve gruplarla etkileşim kurma 4. Öğrenciler için gerçekçi ve onları, yapabileceklerinin en iyisini yapmaya sevk edebilecek derecede yüksek beklentiler belirleme 5. Öğretme-öğrenme araç gereçlerini uygun ve etkili kullanma 6. Elektronik araçlar ve bilgisayar yazılımları gibi bilişim teknolojilerinden yararlanma İletişim kurma; 1. Açık olarak tanımlanmış ve kolayca anlaşılabilen yönergeler sunma ve bunları öğretme-öğrenme sürecinde uygun şekilde zamanlama 2. Açık olarak tanımlanmış ve kolayca anlaşılabilen açıklamalar sunma ve bunları öğretme-öğrenme sürecinde uygun şekilde zamanlama 3. Zamanında ve etkili sorular sorma 4. Sesini etkili şekilde kullanma ve gerektiğinde değiştirme 5. Öğrencilerden gelen dönütlere (feedback) duyarlı olma ve bunlardan yararlanma 6. Dili, duruma uygun biçimde ve gereken somutluk-soyutluk düzeyinde kullanma Sınıf yönetimi ve öğrencilerle ilişkiler; 1. Derslerini amaçlı ve düzenli bir biçimde sürdürme 2. Derslerini zamanında ve etkili bir şekilde başlatma ve yine aynı şekilde bitirme 3. Öğrencilere ve konuya uygun nitelikte bireysel öğretim, küçük grup ve sınıf öğretimi yöntemlerinden yararlanma 4. Öğrencilerle ilişki ve etkili öğretme-öğrenme etkileşimi kurma 5. Öğrencilerin dikkatini çekme, onları öğrenmeye güdüleme, onların ilgi ve güdülerini devam ettirme 6. Ceza ve övgüyü uygun ve etkili kullanma 7. Kesinti ve müdahaleler karşısında uygun önlemler alma 8. Gerçekçi ve iyi hedefler belirleme; bunların gerçekleşme derecelerini objektif ve güvenilir bir biçimde değerlendirme; sonuçları kendini geliştirmede kullanma 9. Sınıfta, öğrencilerin kendilerini ifade edebilmelerine imkan sağlayacak demokratik bir ortam oluşturma Öğrencilerin öğrenmelerini değerlendirme ve kayıt tutma; 1. Öğrencilerin ürünlerini kısa zamanda puanlama ve sonuçları, öğrencinin nasıl gelişeceğine ilişkin dönütlerle birlikte verme 2. Öğrencinin ilerleyişini, ulusal normları, varsa uygun olan diğer ölçütleri kullanarak değerlendirme 3. Yapılan etkinliklerin ve sağlanan gelişmenin kayıtlarını tutma 3.Öğrenci Kişilik (Rehberlik) Hizmetleri 1. Okul yönetimi ile ilgili ilke ve işlemleri bilme 2. Kendi grubundaki öğrencilerle güven verici ilişkiler kurma ve onların sağlıklı ve dengeli birer kişilik geliştirmelerinden sorumluluk duyma 3. Bireysel ihtiyaçlara ve grup ihtiyaçlarına duyarlı olma 4. Okuldaki öğrenci kişilik hizmetlerine (rehberlik çalışmaları ve ders dışı etkinlikler) katkıda bulunma 4.Kişisel ve Mesleki Özellikler 1. Zamanı iyi kullanma 2. Danışma, önerilerden yararlanma 3. Diğer öğretmenlerle iş ilişkileri kurma 4. Diğer öğretmenlerle mesleğiyle ilgili bilgi alışverişinde bulunma 5. Toplantı, hizmet-içi eğitim, araç gereç hazırlama gibi okul etkinliklerine katılma 6. Öğrenci velileriyle iyi ilişkiler kurma 7. Okulun tümünü ilgilendiren etkinliklere katılma 8. Kendi performansı üzerinde düşünme ve gelişme için uygun girişimlerde bulunma 9. Mesleki davranış ve görünüm standartlarına uyma
|
Cep Telefonu Sitemiz |
| Reklam alanlarımız |
![]() |
| Tags |
| alan, bilgi, bulunmasi, bulunması, gerek, gereken, ogretmen, ogretmenlerde, Öğretmenlerde, plan, yeterlik, yeterlilikler |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|