Kapat
Türkiye'nin En büyük Eğitim Platformu,Veli bilgilendirme sistemi
Kayıt Ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Tüm Konuları Okundu İşaretle
e-Okul.Biz | Veli Bilgilendirme Sistemi - Eğitim , Öğretmen , Ödev, Ders. Okul

Geri git   e-Okul.Biz | Veli Bilgilendirme Sistemi - Eğitim , Öğretmen , Ödev, Ders. Okul > GENEL KONUŞALIM > Hayatımıza Dair > Sağlık Bilgileri
Alt 21.10.08, 21:59   #1
ahilal
VIP Üye

ahilal - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular : 13
Meslek : Sınıf Öğretmeni
İtibar
Tecrübe Puanı : 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi
ahilal is on a distinguished road
Standart ORGANİK PAZARLAR

Son zamanların gözdelerinden biri organik. Eskilerin bildiğimiz sebzeleri pazarlarda artık organik sebze adıyla satılıyor. Hatta bir [Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Üye Olmalısınız. e-Okul.biz Üyesi Olmak İçin Tıklayınız...]çok şehirde bile organik pazarlar mevcut. Ankara’da Pazar günleri Ayrancı Pazarı Organik Pazar adı altında hizmet veriyor.

Peki neden organik?

Organiği öncelikler kelime anlamı ile incelersek canlı anlamını taşıdığını görürüz. Organik tarım ise herhangi bir kimyasal gübre veya tarım ürünü (böcek ilaçları dahil) kullanmadan ve genetik değişim yapılmadan yapılan üretime denir.

İşte işin içine kimyasal maddelerin girmesi ile organik tarıma yöneliş başlamıştır. Türk Gıda Kodeksine göre kullanılması gereken bazı miktarlar vardır fakat işin içine bilinçsiz tüketim girince işler tamamıyla değişmektedir. Özellikle bilinçsizce kullanılan hormon katkıları yüzünden şekli bozuk ve bol miktarda kimyasal içeren gıdalar (yıkansa dahi çıkmayan) tüketmek zorunda kalmaktayız. Özellikle gelişim çağındaki çocuklarda bu durum, ileriki dönemlerde bazı rahatsızlıkların ortaya çıkmasını tetikleyebilir.

[Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Üye Olmalısınız. e-Okul.biz Üyesi Olmak İçin Tıklayınız...]Birde bitkilerin dış yüzeylerine uygulanan böceklerden korumak için kullanılan zirai ilaçlar var. Yine bu ilaçlarında bilinçsiz kullanımı ile ilaç kalıntılarının bir kısmı bitkilerin içine geçebilmekte. Şu sıralar bu zirai ilaç kalıntılarını besinin üzerinden uzaklaştırdığı belirtilen istiridye kabuğu tozu piyasa bulunmakta. Kendimde bizzat denedim bu maddeyi. Gerçekten etkisi var gözükmekte.

Organik Tarım Avantaj ve Dezavantajları

Avantajı tabiki hiçbir kimyasal ürün ve hormon kullanılmadan direk topraktaki organik gübre ile yetiştirilmeleri. Daha lezzetli, daha kendi rengin de ve şeklinde sebze ve meyve tüketmemize olanak sağlamakta. Vücudumuza kimyasal girmediği içinde gönül rahatlığı ile tüketilebilmesi en güzel avantajlarından.

Fakat şöyle bir dezavantajı var ki o da fiyatı. Piyasadaki diğer ürünlere göre bir miktar fiyatı yüksek.

Sonuç olarak zirai ilaçların kullanılacak bilinçli kullanımı desteklenip, çiftçiye organik tarım eğitimi verilirse bu bereketli topraklarda yetişmeyecek sebze, meyve, tahıl kalmaz. Herkes eşit miktarda sağlıklı beslenir.
Reklam alanlarımız

Tags
organİk, pazarlar

Seçenekler
Stil