Kapat
Türkiye'nin En büyük Eğitim Platformu,Veli bilgilendirme sistemi
Kayıt Ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünün Mesajları Tüm Konuları Okundu İşaretle
e-Okul.Biz | Veli Bilgilendirme Sistemi - Eğitim , Öğretmen , Ödev, Ders. Okul

Bilgisayarınızın Güvenliği Bilgisayarınızın güvenliği için gerekli programlar ve yapmanız gerekenler.
Geri git   e-Okul.Biz | Veli Bilgilendirme Sistemi - Eğitim , Öğretmen , Ödev, Ders. Okul > GENEL KONUŞALIM > Bilgisayar Dünyası > Bilgisayarınızın Güvenliği
Alt 17.02.08, 03:38   #1
Admin
Emekli :}

Admin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular : 12897
Meslek : Üni
İtibar
Tecrübe Puanı : 1000
Rep Puanı : 1000
Rep Derecesi
Admin isimli üye tecrübe puanını kapatmıştır.
Standart Şifre Seçiminde Uyarı ve Öneriler {!}

Kredi kartı ve internet bankacılığında kullanmak üzere şifrelerimizi hangi isimlerden seçiyoruz? Uzmanlar şifre seçerken dikkat edilecek hususları şöyle sıralıyor...

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın hazırladığı 2005 yılı raporuna göre, kredi kartı ve online bankacılık işlemleri günlük hayatı kolaylaştırsa da birçok riski beraberinde getiriyor.

Birçok kişi, kolay hatırlanması nedeniyle kendi isim ya da lakabını, sevdiği sanatçının ismini, tuttuğu takımın ya da beslediği köpeğin adını şifre olarak seçiyor. Hızlı bir şekilde çözülebileceği göz önünde bulundurularak, eş ve çocuklar, iş arkadaşları, ünlü sanatçılar ve kent isimlerinin şifre olarak kullanılmaması öneriliyor.

Doğum tarihleri, adres, doğum yeri, telefon numarası, aile bireylerinin adlarının ters yazılmış şekli, SSK ve TC kimlik numarası,”love, hotel, holiday” gibi çok kullanılan kelimelerle aynı harften (aaaaaa), aynı sayıdan (555555), ardışık sayılardan (123456), alfabe sırasından (abcdef) oluşan şifrelerin de tercih edilmemesi tavsiye ediliyor.

En İyi Şifre

En az yedi-sekiz karakter uzunluğunda, kolay ve hızlı yazılabilen ve girildiğinde çevreden anlaşılmayan şifreler, en iyi şifreler olarakgösteriliyor. Şifrenin tek cümleden oluşması isteniyorsa, en azından sonuna “zafer18” gibi bazı sembollerin ya da sayıların yazılması gerekiyor.

Kol hareketlerinden bile şifreyi çözebilen kişiler bulunduğu için,şifre yazılırken sadece parmakların kullanılması büyük önem taşıyor. Şifrelerde bir harfin bir sayıyla değiştirilmesi, örneğin, “a” yerine “6” kullanılarak, “atila” yerine “6til6” yazılması öneriliyor. Şifrelerin belirli sürelerle değiştirilmesi, yurtdışındaki art gözlerden korunmak için “ç,ğ,ş” gibi Türkçe karakterlerin de kullanılması gerekiyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın örnek şifreleri şöyle :

MUR@tşen89

“Oğlum Levent 8, kızım Nilüfer 3 yaşında yıl 2004”teki kelimelerin baş harfleri ve rakamlarından oluşan şifre : OL8,KN3YY2004’

“Ben 15 senedir Mamak’ta oturuyorum” cümlesindeki kelimelerin baş harfleriyle rakamlarından oluşan şifre : B15SMO
Admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı İle Cevapla
Cep Telefonu Sitemiz
Reklam alanlarımız

Tags
ifre, neriler, oneriler, seciminde, seiminde, sifre, uyar, uyari, uyarı, şifre

Seçenekler
Stil