| Kayıt Ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünün Mesajları | Tüm Konuları Okundu İşaretle |
| E-okul Portal | E-okul Paylaşım | Genel Kültür | Eğitim Dökümanları | Sınav Dökümanları |
|
| ||||||
![]() |
|
|
#1 | |
|
VIP Üye
Konular : 11
Meslek : Matematik Öğretmeni
İtibar
Tecrübe Puanı : 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi
![]() |
toplam kalite yönetiminde teknoloji ekibinde görev yapan arkadaşlar sizin için
2009–2009 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DURDULU İLKÖĞRETİM OKULU TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ TEKNOLOJİ EKİBİ I. DÖNEM TOPLANTI TUTANAĞI Toplantı no: 1 Toplantı Tarihi: 10.10.2009 Toplantı Yeri: Öğretmenler Odası Toplantıya Katılanlar: Metin KARAÇINAR ( Okul Müdürü ) Yusuf DOĞAN ve diğer öğretmenler. GÜNDEM: 1.Açılış ve yoklama. 2.İstiklal Marşı ve saygı duruşu 3.Toplam kalite yönetmeliğinin okunması. 4.Okulda bulunan teknolojik ders araç ve gereçleri ile kütüphane ve bilgisayar laboratuarlarının kullanılma durumunun görüşülmesi, 5.Yeni öğretim yılında teknoloji ekibinin toplam kalitenin artırılmasında ve eğitimde teknolojiden en iyi şekillerde yararlanılması hususunda yapılacak faaliyet ve aktivitelerinin görüşülmesi ve çalışma takviminin belirlenmesi. 6. Okul web sitesinin kurulum ve güncelleştirilmesi. 7. Dilek ve temenniler. 8. Kapanış. GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ: 1. Eğitimde toplam kalitenin artırılması, 2008–2009 öğretim yılında teknoloji ekibinin yapacağı çalışmaların belirlenmesi amacıyla; teknoloji ekibi öğretmenleri, 10.10.2009 tarihinde saat 12’de okul müdürü Metin KARAÇINAR öğretmenler odasında başkanlığında toplandı. Yapılan yoklamada ekip öğretmenlerinin tamamının toplantıya katıldığı tespit edildi. Okul Müdürü Metin KARAÇINAR katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu ve yapılacak çalışmalar için başarı temennisinde bulundu. 2. Başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, tüm şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunun akabinde okunan İstiklal Marşımızın ardından toplantıya geçildi. 3. Toplam kalite yönetmeliği Sündüz EKİZ tarafından okundu. Daha sonra okul müdürü Metin KARAÇINAR yönetmelik hakkında bilgiler verdi ve gerekli açıklamalar yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı Toplam Kalite Yönetimi Uygulama Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Millî Eğitim Bakanlığı merkez, taşra ve yurt dışı teşkilâtı ile bağlı okul ve kurumlarda yürütülen faaliyetlerin “toplam kalite yönetimi” anlayışıyla gerçekleştirilmesine ilişkin esas ve usulleri düzenlemektir. Kapsam Madde 2- Bu Yönerge, Millî Eğitim Bakanlığı merkez, taşra ve yurt dışı teşkilâtı ile bağlı okul ve kurumlarda yürütülen faaliyetlerin toplam kalite yönetimi anlayışıyla gerçekleştirilmesine ilişkin esas ve usulleri kapsar. Dayanak Madde 3- Bu Yönerge, 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ile 3797 sayılı Millî Eğitim Bakanlığı Teşkilât ve Görevleri Hakkında Kanuna dayanılarak hazırlanmıştır. Tanımlar Madde 4- Bu Yönergede geçen: a) Bakanlık: Millî Eğitim Bakanlığını, b) Bakan: Millî Eğitim Bakanını, c) Birim: Millî Eğitim Bakanlığı merkez, taşra ve yurt dışı teşkilâtı ile bağlı okul ve kurumlardan toplam kalite yönetimi uygulamasına alınacak her bir organizasyonu, d) Proje: Toplam kalite yönetiminin uygulama süreci ve stratejilerini belirlemek üzere Yönetimi Değerlendirme ve Geliştirme Dairesi ile ilgili birimlerin birlikte hazırladıkları toplam kalite yönetimi uygulama projesini ifade eder. İKİNCİ BÖLÜM Temel İlkeler Toplam Kalite Yönetimi Uygulamasıyla İlgili Temel İlkeler Madde 5- Toplam kalite yönetimi uygulama yönergesiyle ilgili faaliyetler aşağıda belirtilen temel ilkeler çerçevesinde yürütülür. a) Toplam kalite yönetimi uygulamaları bir plân ve proje dâhilinde gerçekleştirilir. b) Eğitim hizmetlerinden yararlananların memnuniyetini sağlayacak önlemler alınır. c) Toplam kalite yönetimi uygulamalarının her aşamasında ilgili tarafların gönül ve beyin gücüyle katılımı sağlanarak, ekip çalışması ön plânda tutulur. d) Toplam kalite yönetimi uygulamaları çerçevesinde kaynaklar etkili ve verimli kullanılır. e) Toplam kalite yönetimi uygulamalarında ölçülemeyen hizmet geliştirilemez anlayışından hareketle hedeflere ulaşma düzeyi sürekli ölçülür. f) Sistem sürekli sorgulanarak geliştirilir ve iyileştirilir. g) Eğitim yönetiminde personelin sürekli eğitimi kurumsallaştırılarak niteliği yükseltilir ve hizmet sunumunda mükemmelin yakalanması sağlanır. h) Personelin tüm potansiyelini kullanabileceği çalışma ortamı sağlanır. ı) Çağın ve çevrenin sürekli değişimi göz önünde bulundurularak, öğrenen birey öğrenen organizasyon anlayışı plânlı bir şekilde kurumsallaştırılır. j) Çalışanlara problemin bir parçası olmak yerine, çözümün bir parçası olunması anlayışı benimsetilir. k) Hizmetlerin sunumunda iş görenlere kalitenin geliştirilmesinin bütün personelin işi olduğu anlayış ve yaklaşımı benimsetilir. l) Gelişmenin değişmeyle mümkün olacağının herkes tarafından bilinmesi sağlanır. m) Kurumsal ve bireysel amaçlar arasında denge sağlanarak çalışanların iş doyumu göz önünde bulundurulur. ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Uygulama Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları Madde 6- Toplam kalite yönetimi uygulamaları, uygulamada yer alacak birimlerle iş birliği yapılarak Yönetimi Değerlendirme ve Geliştirme Dairesi tarafından hazırlanacak ve Bakan onayından sonra uygulamaya konulacak projeye göre yürütülür. Proje Hazırlığı Madde 7- Toplam kalite yönetimi uygulamalarında yer alacak birimlerle iş birliği yapılarak Yönetimi Değerlendirme ve Geliştirme Dairesi tarafından hazırlanacak toplam kalite yönetimi uygulama projesinde: a) Gerekçe, b) Amaç, c) Kapsam, d) İlkeler, e) Fayda ve riskler, f) İş ve işlemler, g) Uygulama birimleri, h) Uygulama plânı, İ) Proje yönetimi, j) Birimlerin görev, yetki ve sorumlulukları, k) Finansman, l) Ölçme, değerlendirme ve raporlaştırma ile ihtiyaç duyulan diğer hususlara yer verilir. Kurul ve Ekiplerin Oluşturulması Madde 8- Toplam kalite yönetimi uygulama projesi kapsamında kalite kurulu ve kalite geliştirme ekipleri oluşturulur. Kalite Kurulu ve Görevleri Madde 9- Kalite kurulu, birim amirinin başkanlığında, birimin konuyla ilgili kritik sorumluluklarını üstlenmiş, yeterli bilgi ve beceriye sahip en az beş kişiden oluşur. Bu kurul: a) Toplam kalite yönetimi uygulama projesiyle ilgili koordinasyonu sağlar. b) Kalite geliştirme ekibinin yöneticisini seçer. c) Kalite geliştirme ekibinin çalışma esaslarını belirler. d) Kalite geliştirme ekibinin yapacağı çalışmalara destek verir, kaynakları temin eder ve çalışma ortamını hazırlar. e) Kalite geliştirme ekibinin vereceği mevcut durum analizine göre birimin stratejik plânını hazırlar. f) Yapılan geliştirme faaliyetlerinin sonuçlarını değerlendirir. Kalite Geliştirme Ekibi ve Görevleri Madde 10- Toplam kalite yönetimi uygulama projesi sürecinde birim amirince seçilecek en az üç kişiden kalite geliştirme ekibi oluşturulur. Bu ekipte yer alacak personelin, birimde iş görenleri harekete geçirecek, katılımcı anlayışa sahip, iyi iletişim kurabilen nitelikte olmasına özen gösterilir. Bu ekip, birimde yapılan iş ve işlemler ile üretilen hizmetlerin kalitesini geliştirmeye yönelik alınması gerekli önlemleri: Birim tarafından alınacak önlemlerle yapılacak iyileştirmeler, Bakan onayıyla yapılacak iyileştirmeler, yasa değişikliğiyle yapılacak iyileştirmeler olmak üzere üç grupta değerlendirir ve bu konuda kalite kurulunu bilgilendirir. Ayrıca projenin uygulama sürecinde: a)Gerekli gördüğü hususlara müdahale ederek geliştirilmesini sağlar. b) Birimin geldiği noktaya ilişkin ara ve sonuç raporunu hazırlayarak kalite kuruluna sunar. c) Birimin değerlendirilmesi neticesinde gerekli tedbirlerin alınması için kalite kuruluna önerilerde bulunur. DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Yürürlük ve Yürütme Yürürlük Madde 11- Bu Yönerge hükümleri, onay tarihinden itibaren yürürlüğe girer. Yürütme Madde 12- Bu Yönerge hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür. 4. 2009–2009 eğitim ve öğretim yılı için okulumuzda hali hazırda mevcut ve kullanıma hazır biyoloji ve kimya laboratuarlarımızın yanında, teknolojik nimetlerle beslenmiş iki yeni bilgisayar laboratuarlarımızın da kullanıma hazır olduğu belirtildi. I. Kütüphane ve teknolojik ders araç ve gereçleri hususunda da okulumuzda gerekli bakımların yapılarak ilgili hususlarda sorun olmadığı vurgulandı. 5. Yeni öğretim yılında Teknoloji ekibinin eğitimde teknolojiden maksimum derecede faydalanılması yönünde üstüne düşeni en iyi şekilde yapacağını vurgulayan ekip üyeleri fikir birliği içinde aşağıdaki çalışma takvimini belirlemişlerdir: 2009–2009 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ERZURUM DURDULU İLKÖĞRETİM OKULU TEKNOLOJİ EKİBİ YILLIK ÇALIŞMA TAKVİMİ STRATEJİ ÇALIŞMA KONUSU AYLAR Alınan Kararlar Tamamlanacak İşler Başlama Tarihi Hedef Alınan Bitiş tarihi Tahmini maliyet Çalışmada Beklenen Yarar Tamamlama Tarihi Çalışma Bitirilmediyse Gerekçeleri) EKİM Zümre toplantısı Elektronik cihazların aylık kontrolü için iki öğretmenin görevlendirilmesi Bilgisayar laboratuarının en iyi şekilde kullanımını sağlamak amacıyla haftalık temizlik ve bakımın yapılması 10.10.2008 10.10.2008 15.10.2008 15.11.2008 Okul Kaynakları Bilgisayarların yıpranıp bozulmasını önlemek Projektör ile daha etkili ders anlatımı yapmak KASIM Bilgisayar laboratuarındaki arızalı bilgisayarların tamir edilerek kullanıma sunulması 01.11.2009 Okul Kaynakları Materyallerin daha sağlıklı ve verimli kullanılmasını sağlamak ARALIK Öğretmenler odasına yazıcı alınması. 30.12.2009 Okul Kaynakları Öğrencilere daha yararlı olabilmek OCAK Okulun internet sayfasının güncellenmesi. 01.01.2009 15.01.2009 Okulun tanıtımını yapmak ve iletişim hizmeti vermek ŞUBAT Okulda düzenlenen kültürel aktiviteler ve yarışmalarda vcd, projektör vb. araçların destek olarak sağlanması 01.02.2009 08.02.2009 Okul Kaynakları Materyallerin daha sağlıklı ve verimli kullanılmasını sağlamak MART Bilgi yarışmalarının düzenlenmesine yardımcı olma 28.03.2009 Okul Kaynakları Öğrenciler arası rekabeti ve dayanışmayı artırma NİSAN Öğrencilere bilgisayar kullanımı hakkında seminerler verilmesi 09.04.2009 11.04.2009 Okul Kaynakları Bilişim çağını yakalayan gençler yetiştirmek MAYIS Okulun internet sayfasının güncellenmesi. 01.05.2009 Okul Kaynakları Okulun tanıtımını yapmak ve iletişim hizmeti vermek HAZİRAN Dönem sonu değerlendirmesi 06.06.2009 Okul Kaynakları 6. Bu konuda deneyimli ekip üyelerinden Şahin Kaçar ve Selahattin Alyap görevlendirildi. 7. Bütün arkadaşlarının sorumluluklarını titizlikle yerine getirmesi gerektiğini teknolojiden faydalanmanın eğitimin kalitesini çok büyük ölçüde arttığının bilinen bir gerçek olduğunu dile getirildi. İlknur ÇAKIRER ise dönem içerisinde gerekli görüldüğünde toplantılar yapabileceğini bu yüzden ekip öğretmenlerimizin yeni teknolojik gelişmeleri ve teknolojiden eğitimde faydalanma araştırmaları gerektiğini vurguladı. Başka söz alan olmadığı için kapanış bölümüne geçildi. 8. Toplantı, okul Müdürü Metin KARAÇINAR’ın toplantıya katılan bütün öğretmen arkadaşlarına başarı dilekleri ile sona erdi. TEKNOLOJİ EKİBİ İlknur ÇAKIRER METİN KARAÇINAR Okul Müdürü 10.10.2008 [Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Üye Olmalısınız. e-Okul.biz Üyesi Olmak İçin Tıklayınız...] (91,0 KB (Kilobyte), 0x kez indirilmiştir)
|
Cep Telefonu Sitemiz |
| Reklam alanlarımız |
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Konular : 0
Meslek : matematik öğretmeni
İtibar
Tecrübe Puanı : 0