| Kayıt Ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünün Mesajları | Tüm Konuları Okundu İşaretle |
| E-okul Portal | E-okul Paylaşım | Genel Kültür | Eğitim Dökümanları | Sınav Dökümanları |
|
| Teknik Servis Odası Bilgisayarda yaşadığınız bir sıkıntıyı buraya yazıp cevap bulabilirsiniz. |
| ||||||
![]() |
|
|
#1 | |
|
Asistan
Konular : 271
Meslek : Öğrenci
İtibar
Tecrübe Puanı : 12
Rep Puanı : 1010
Rep Derecesi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Virtual Machine nedir ve Nasıl Çalışır?VMware, bir sanal makina yazılımı olup konuk işletim sisteminin ana makina işletim sistemi içinde koşmasına izin verir. VMware ile konuk işletim sistemini aktif hale getirdikten sonra bu konuk işletim sistemine uygulama programları yükleyebilir ve onun desteklediği servisleri verebilirsiniz. Mesela, ana işletim sisteminiz Linux iken Windows 2000 yada Windows XP koşabilir ve Windows için geliştirilmiş herhangi bir uygulamayı konuk Windows platformunda çalıştırabilirsiniz. VMware, esasında bir sanal makine öykünücüsü (emulator, ing) olup temelde özel bir işletim sisteminden ziyade makinenin kendisine öykünür, böylece bu sanal makineye hangi işletim sistemi yükleyeceğiniz size kalmış bir seçenek haline gelir. Diğer bir deyişle, bu program BIOS'u da dahil olmak üzere bir bilgisayarı bütünüyle taklit eder.
|
Cep Telefonu Sitemiz |
| Reklam alanlarımız |
![]() |
| Tags |
| nasil, calistirilir, Çalıştırılır, machine, nasıl, nedir, virtual |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|